وزیر خارجه عربستان تأکید کرد که با همتای آمریکایی خود آخرین پیشرفتهای اقدامات ائتلاف آمریکایی علیه داعش را بررسی کرده است و بر اهمیت این ائتلاف برای مقابله با داعش در عراق و سوریه پافشاری میکند.
وی همچنین از آنچه تلاش کشورهای 5+1 برای حل سیاسی پرونده هستهای ایران خواند تقدیر کرد و ابراز امیدواری کرد که «توافقی خوب» درباره پرونده هستهای ایران ایجاد شود که از «نظامی شدن» روند برنامه هستهای ایران جلوگیری کند و بر حق ایران و دیگر کشورهای منطقه در دست یابی به انرژی هستهای تأیید کرد.
سعود الفیصل با گریز به تحولات یمن اعلام کرد که وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس تحولات اخیر یمن را کودتا دانسته و با آن مخالفت میکنند.
الفیصل درباره بحران سوریه نیز گفت که ادامه این بحران سوریه را به پایگاهی برای تروریسم تبدل کرده است که «بشار اسد» نیز مهر تأییدی بر آن زده است.
از سوی دیگر «جان کری» وزیر خارجه آمریکا با ابراز خرسندی از حضورش در عربستان تأکید کرد که امنیت و سلامت دیپلماتهای آمریکاییها در خارج از کشور برای دولت «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا بسیار مهم است و حمله صبح امروز به سفیر آمریکا در کره جنوبی را محکوم کرد و گفت که اقدامات این چنینی نمیتواند ایالات متحده را تهدید کند.
وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که با وزرای شورای همکاری خلیج فارس برای دومین بار در طول یک ماه گذشته دیدار کرده و تأکید کرد که این دیدار نشان دهنده اهمیت روابط واشنگتن با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس است.
کری اعلام کرد که برای ارائه گزارشی از نتایج دیدارها و گفتوگوها با «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران در سوئیس به ریاض آمده است.
وزیر خارجه آمریکا تأکید کرد که به دنبال رسیدن به «توافق بزرگی» در پرونده هستهای ایران نیستیم اما تلاش میکنیم که نشان دهیم برنامه هستهای ایران صلحآمیز است.
وی همچنین افزود: ایران باید به برخی سوالها و نگرانیها پاسخ دهد. پیشرفتهایی حاصل شده اما در انتظار پاسخهای کامل تر هستیم.
وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که واشنگتن هنگام مذاکره درباره پرونده هستهای ایران از دیگر اقدامات این کشور از جمله آنچه حمایت از تروریسم خواند چشم پوشی نمیکند.
سعود الفیصل در پاسخ به سوالی درباره نگرانیهای کشورهای عربی درباره به وجود آمدن توافقی میان ایران و 1+5 گفت: آمریکا متعهد شده که در مذاکره با ایران تلاش بر این است که این کشور نتواند به سلاح هستهای دست پیدا کند اما هرگونه توافق هستهای با ایران نباید به فراموش کردن رفتارهای این کشور در منطقه و ایجاد بی ثباتی در خاورمیانه منجر شود.
در همین راستا کری گفت: میخواهم بر بعضی موضوعات تکیه کنم، دست پیدا نکردن ایران به سلاح هستهای اولین گام برای حفظ امنیت کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس است و فردای توافق تغییر خاصی ایجاد نخواهد شد.
وزیر خارجه آمریکا همچنین از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس خواست برای ادامه همکاریهای مشترک امنیتی با آمریکا به این کشور سفر کنند.
سعود الفیصل در پاسخ به سوالی درباره نقش ایران در تحولات منطقه گفت: ایران به دنبال اشغال همه کشورها است و مسأله صلح و جنگ در برخی کشورهای منطقه از جمله عراق به دست ایران افتاده است.
در همین راستا «جان کری» وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره عملیات آزاد سازی صلاح الدین گفت که اطلاعاتی داریم که ژنرال قاسم سلیمانی در این عملیات کمکهایی ارائه کرده است.
وی افزود: «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق به شخصه اعلام کرد که آزاد سازی صلاح الدین با همکاری کامل و تحت اشراف نیروهای ارتش عراق صورت گرفته است. کری گفت که ما اطلاع داریم که ایران از همان ابتدا در شمال عراق حضور داشته اما این اقدام با اطلاع و به اراده نخست وزیر عراق صورت گرفته است.
کری گفت که به نظر میرسد با قدرت گرفتن ارتش عراق نقش گروهها و شبه نظامیهای دیگر کمرنگ تر میشود اما این مسأله در حال حاضر وحود دارد و با رضایت ارتش عراق صورت میگیرد که آمریکا هیچ نقشی در آن ندارد.
سعود الفیصل در پاسخ به خبرنگاری درباره اینکه چرا ایران تا کنون کشوری حامی تروریست نامیده نشده گفت:با وجود اینکه ایران در امور برخی کشورهای عربی دخالت میکند اما همچنان همسایه باقی میماند و ما امیدواریم که پیش از اینکه وضعیت ایران و کشورهای همسایه وخیم تر شود برای بهبود روابطش با کشورهای منطفه تلاش کند.
جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز از پاسخ به سوالی درباره حساسیت واشنگتن نسبت به پرونده هستهای ایران و از سوی دیگر بی توجهی به برنامه اتمی اسرائیل و کلاهکهای هستهای این رژیم سر باز زد.
وزیر خارجه آمریکا در واکنش به سعود الفیصل که خواستار تقویت گروههای نظامی مخالف دولت سوریه شده بود که به گفته عربستان با داعش نیز درگیر هستند، گفت که اسد مشروعیت خود را از دست داده است اما در حال حاضر هیج چیزی برای واشنگتن از مبارزه با داعش مهم تر نیست.